Hiba

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable theme_table() függvényben (/chroot/home/deltades/nyirbatoriase.hu/html/includes/theme.inc 1977 sor).
  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable theme_table() függvényben (/chroot/home/deltades/nyirbatoriase.hu/html/includes/theme.inc 2040 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/chroot/home/deltades/nyirbatoriase.hu/html/includes/menu.inc 2396 sor).

A nyírbátori utánpótlás újabb sikerei

Beküldte admin - v, 01/08/2012 - 19:11

 

 

Majoros Bence tizenkét egyes mérkőzéséből tizenegyet megnyert a szlovák nemzetközi bajnokságon.

Csapatban a tizenegyedik helyen végzett magyar válogatottnak volt a tagja, egyéniben a nyolcaddöntőbe jutott Majoros Bence, a Nyírbátori ASE asztaliteniszezője a szlovák nemzetközi serdülőbajnokságon Pozsonyban. Ez így önmagában nem lenne bravúrosnak nevezhető, ám ha a versenyszámok mögé nézünk, akkor egészen más képet kapunk.

A nyírbátori tehetség ugyanis 12 egyéni mérkőzésen állt asztalhoz, és ebből tizenegyet megnyert, sőt játszmát is alig veszített. A csapat úgy lett tizenegyedik, hogy mindössze egyetlen csoportmeccsét veszítette el (Majoros akkor is megnyerte mindkét egyes mérkőzését), ám az osztrákok elleni vereség után nem a felsőházba került, hanem a 11–31. helyért folytathatta, ahol aztán már nem találtak legyőzőre. Az egyes verseny selejtezőjében Bence szettet sem bukott (a csoport első kiemeltje, az orosz Jarusin ellen sem), a főtáblán egy megnyert meccs után pedig összeakadt a korosztály kiemelkedő egyéniségével, a „kis Waldnernek” becézett, első helyen kiemelt francia Cassinnal, aki nemcsak a nyírbátori játékost, hanem szinte a teljes mezőnyt leiskolázta: egyéniben második lett, párosban pedig az egyesbeli legyőzőjével, a szintén francia Akkuzuval nyerte meg a viadalt.

Örömteli, hogy Majoros Bence a nemzetközi mezőnyben is egyre meghatározóbb szerepet játszik